Teamfoto Jodoperfect
Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Elst

NEN-keuring Arnhem

Bent u op zoek naar een expert voor uw NEN-keuring in Arnhem? Bij Jodoperfect bent u verzekerd van een correct uitgevoerde NEN-keuring. Onze monteurs voeren de keuring professioneel uit en kunnen meteen eventuele problemen verhelpen.

Wat is een NEN-keuring?

Er vinden periodiek diverse NEN-keuringen plaats om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen. In zakelijk opzicht zijn de meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, relevant. Ook is er een verschil in laagspanning, NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is de dominante norm voor toepassing in particuliere huizen. Dankzij onze expertise als elektricien voert Jodoperfect deze taak snel en efficiënt voor u uit. Als u een afspraak wilt maken, kunt u ons bereiken via 0481 726 904.

NEN-1010 keuring in Arnhem

De NEN-1010 keuring betreft het inspecteren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. De norm geldt eveneens voor installaties in een reguliere woning. Veiligheid en het voorkomen van brand en elektrocutie staan voorop in de NEN-1010 normen.

Deze regel wordt over het algemeen toegepast bij inspecties en keuringen voor de afronding van projecten. De norm die wordt gecontroleerd bij keuringen van elektrische installaties, bijvoorbeeld voor de overdracht van een koopwoning, is deze. Al jarenlang is de NEN-1010 de gevestigde norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties aan deze norm zullen voldoen.

Naast de NEN-1010 bestaat ook de NEN-4010 norm, welke eigenlijk een beter leesbare versie is van de NEN-1010. NEN-4010 wordt niet standaard voorgeschreven voor keuringen. In het bijzonder is deze norm ontworpen om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Arnhem

Bij de NEN-3140 keuringen ligt de nadruk op bedrijfsvoering en is het van cruciaal belang voor werkgevers om aan te tonen dat zij voldoen aan de geldende eisen. De normen van de NEN-3140 richten zich vooral op het activeren van nieuwe installaties. Bijvoorbeeld bij het monteren van krachtigere apparaten in huis, zoals zonnepanelen, dienen deze voorschriften te worden gevolgd.

Voor de gewone consument zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen. Als werkgever zult u de periodieke uitvoering van deze keuring zeer waarderen vanwege de meerwaarde die het biedt. Onze elektriciens staan gereed om uw installaties volgens de NEN-3140 normen te inspecteren.

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsvoering en zijn met name nodig om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Voornamelijk bij het afronden van nieuwe installaties spelen de normen van de NEN-3140 een belangrijke rol. Dit moet ook in acht genomen worden bij het plaatsen van zwaardere elektronische apparatuur in uw woning, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

In de praktijk zult u als consument niet frequent geconfronteerd worden met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het uitvoeren van deze keuring op periodieke basis van essentieel belang. Hierom staan de elektriciens van Jodoperfect klaar om uw installaties te controleren volgens de NEN-3140 richtlijnen.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van Jodoperfect.

Wanneer een NEN-keuring?

Wanneer er substantiële veranderingen in de elektrische installatie worden aangebracht, is het als particulier belangrijk een NEN-keuring te laten uitvoeren. Het installeren van krachtstroom of extra groepen vereist een keuring. Bij de aanschaf van een nieuwe woning is het een goed idee om te overwegen een keuring te laten uitvoeren.

Voor werkgevers is het aan te raden om hun installaties regelmatig te laten inspecteren volgens de NEN-normen. Door middel van deze keuringen kunt u altijd aantonen dat u voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Dit versterkt eveneens uw relatie met bepaalde verzekeraars en waarborgt de veiligheid van uw medewerkers en klanten.

Schakel Jodoperfect in voor uw NEN-keuring

Onze bekwame professionals zijn beschikbaar om u te helpen met het controleren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze professionele teamleden staan klaar om u te ondersteunen bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. U kunt rekenen op een installatie die veilig en efficiënt werkt.

Wilt u een inspectie inplannen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons dan op 0481 726 904 voor overleg. Laat uw gegevens achter in het contactformulier op onze website als u graag door ons benaderd wilt worden.

Veel gestelde vragen

Ben ik verplicht tot een NEN-keuring? Een NEN-keuring wordt niet verplicht gesteld in Nederland. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld een keuring verlangen voordat u kunt deelnemen, wat de veiligheid van uw installaties ten goede komt.

Welke maatregelen moet ik treffen als mijn huis elektrisch wordt afgekeurd?

Als de keuring niet voldoet, zijn er wijzigingen vereist in de elektrische installatie. Dit kunt u laten verzorgen door een ervaren elektricien van Jodoperfect.

Door wie mogen NEN-keuringen worden uitgevoerd?

Alleen een gecertificeerde NEN keurmeester mag NEN-keuringen uitvoeren. Dit betreft een persoon die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die gekeurd moet worden.

Kan ik zelf beoordelen of een NEN-certificaat geldig is?

Bij NEN-certificaten is het mogelijk om zelf de echtheid en geldigheid te controleren. Om de geldigheid van een NEN certificaat te bevestigen, scan de QR-code.


Jodoperfect staat voor u klaar in Arnhem
Over ons

Met een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van elektrische storingen en het verzorgen van nieuwe aansluitingen. Als ervaren en gekwalificeerde elektricien streeft Jodoperfect ernaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0481 726 904

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Jodoperfect

Met een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van elektrische storingen en het verzorgen van nieuwe aansluitingen. Als ervaren en gekwalificeerde elektricien streeft Jodoperfect ernaar om de elektrische behoeften van onze klanten op een efficiënte en professionele manier te vervullen.


Wanneer het aankomt op elektrische storingen, begrijpen wij de urgentie van een snelle oplossing. Onze deskundige elektriciens staan paraat om storingen te diagnosticeren en effectief te verhelpen. Of het nu gaat om een plotselinge stroomuitval, kortsluiting of andere problemen, Jodoperfect staat garant voor een vakkundige oplossing.


Bij Jodoperfect staat de klant centraal. Wij begrijpen dat elk project uniek is en streven ernaar om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Wij hechten veel waarde aan betrouwbaarheid en punctualiteit. U kunt op ons vertrouwen, of het nu gaat om een dringende storing of een geplande installatie.


Heeft u een elektrische storing die onmiddellijke aandacht vereist of wilt u een offerte voor een nieuwe aansluiting? Neem vandaag nog contact op met Jodoperfect. Wij staan klaar om u van dienst te zijn en uw elektrische behoeften te vervullen.